Wetgeving

Onbepaald

Tijd dringt voor aanvraag nummerplaat brommers!

FEBIAC, de automobiel- en tweewielerfederatie, trekt aan de alarmbel in verband met de regularisatie van bromfietsen. Voor nieuwe bromfietsen en lichte vierwielers is er al sinds 31 maart 2014 een verplichting om die in te schrijven bij de Directie Inschrijvingen van Voertuigen. Voor het bestaande park is een regularisatieperiode voorzien die tot 11 december aanstaande loopt. Volgens FEBIAC is echter nog maar één op de vijf bromfietsen uit het bestaande park ingeschreven en voorzien van een nummerplaat. Met andere woorden: de tijd dringt voor wie deze regularisatie nog moet volbrengen.

Nederlands

De fiscale aftrekbaarheid van motorkosten

Ooit gedacht dat een motor of motorscooter geen fortuin hoeft te kosten? Dankzij fiscale aftrekbaarheid van verschillende motorkosten kunt u financiële voordelen halen uit de aankoop van een motoscooter.

Nederlands

Woon-werkverplaatsingen met de elektrische fiets

Wanneer een werknemer zijn woon-werkverkeer met een eigen vervoermiddel aflegt, voorzien heel wat sectorale CAO’s een patronale tussenkomst in de kosten van de werknemer. Maar aangezien het om een tussenkomst in privé verplaatsingen gaat, zijn deze vergoedingen – op een vrijstelling van de 1e schijf van 370 EUR na – belastbaar.
Kiezen uw werknemers daarentegen voor de fiets als vervoermiddel, dan worden deze vergoedingen volledig vrijgesteld, op voorwaarde dat de kilometervergoeding niet hoger dan 0,21 EUR ligt.

Nederlands

Verkeersproblemen 2016: FEBIAC schuift gemotoriseerde tweewieler als vervoersalternatief naar voren

De nakende grote wegwerkzaamheden in ons land zullen leiden tot files en dus tot grote vertragingen. FEBIAC (de Belgische Federatie van de Automobiel- en Tweewielerindustrie.) schuift de motor en de scooter naar voren als alternatief voertuig om de files te beperken

Nederlands