5jan

5 fiets & scooter routes om de zon te verwelkomen

Vogeltjes fluiten, het wordt warmer, de natuur is opnieuw in bloei en de lente is volop bezig. Maar niet enkel de vogeltjes beginnen te fluiten maar ook uw scooter en elektrische fiets. Ontdek hier 5 ideale tours voor elk wat wils om het zomergevoel op te snuiven.

Kavijaksroute – 168km

De Kavijaksroute start zijn 168km aan het Kavijaks Kaffee in Zwankendamme, waarna het vertrekt langs de mooie route van de Lisseweegse polders, naar Gistel langs de historische IJzer en prachtige landschap in Diksmuide tot in Bachten de Kupe. Op de terugweg passeert u het Kasteel van Wijnendale in Ichtegem en Brugge tot u opnieuw in Lissewege aankomt. Ontdek op deze daguitstap de pareltjes van ons West-Vlaams polderlandschap ideaal met prachtig lenteweer.

De volledige route vindt u op: https://bit.ly/2RjvZ1z

De Zeeuws Vlaamse Mosselroute – 128km

De Mosselroute start in het West-Vlaamse Knokke-Heist waarna u de Nederlandse grens overgaat ter hoogte van het gezellige Retranchement. Langs deze route in Zeeuws-Vlaanderen bevinden zich veel restaurantjes waar u kunt genieten van Zeeuwse mosselen. De tour brengt u  verder langs Cadzand tot aan Breskens waar u de kust verlaat en Zeeuws-Vlaanderen binnnenrijdt tot aan IJzendijke. Zo ontdekt u het meest zuidelijke gedeelte van de Nederlandse provincie Zeeland. Terug over de Belgische grens gaat u langs het pittoreske Damme en de historische stad Brugge.

De volledige route vindt u op: https://bit.ly/2SNqvJ4

De Vlaamse Ardennen – 173km

Deze route loodst u eerst door de heuvels van onze prachtige Vlaamse Ardennen wel bekend van de “Ronde Van Vlaanderen”, maar dan in omgekeerde richting. Zo kunt u al genieten van het panorama op de landerijen bij het afdalen. Langs deze route ligt ook het gezellige Oudenaarde waar u een gezellig terrasje kan doen of een bezoekje brengen aan de abdij van Ename. In het tweede gedeelte van deze route komt u de vele wind- en watermolens van deze streek tegen.

De volledige route vindt u op: https://bit.ly/2QEtgL4

De Leiestreek – 112km

Deze dagtrip start in Tielt en voert u eerst langs de mooiste hoekjes van de Leiestreek. De Leievallei wordt hier geruild voor het glooiend landschap van de Vlaamse Ardennen. Met rustgevende padden langs Oudenaarde en Anzegem. Zo rijdt u opnieuw richting de leiestreek op weg naar Roeselare om zo terug te eindigen in het Brugse Ommeland.

De volledige route vindt u op: https://bit.ly/2Rl9o4T

De Riante Polderroute – 46km

Voor wie zin heeft in een kort uitstapje is dit het ideale tripje. De wel bekende “Riante Polderroute” loopt langs de zeepolders ten noordoosten van Brugge. Dit gebied tussen Knokke-Heist en Damme vormt een van de mooiste polderlandschappen van Vlaanderen. In de Middeleeuwen zorgde de Zwinkreek nog voor een natuurlijke verbinding van Brugge met de zee. Dit is duidelijk zichtbaar wanneer u de oude havenstadjes als Sluis, Hoeke, Oostkerke en Damme bezoekt. Deze markeren nog de loop van de voormalige zeearm. Centraal op deze tocht staat de Zwinstreek met het kanalenlandschap van de Damse vaart. Pittoreske dorpjes, historische hoeven en een weidse horizon vormen de hoofdingrediënten van dit polderland. Daarnaast wordt ook de kust van Duinbergen en de beboste binnenduinen van Het Zoute verkent.

De volledige route vindt u op: https://bit.ly/2SMZmGv

Geniet op een zonnige lentedag van deze routes en ontdek het gevoel van vrijheid op één van onze scooters! Kent u nog andere prachtige routes deel ze gerust met ons!